Är våren på väg nu?

Igår susade man nerför backarna i franska Alperna och idag spelade man årets första fotbollsmatch. Snacka om kontraster, har inte hunnit smälta det där än. Snön här i Sverige har äntligen börjat försvinna till allas vår glädje och Boxholms fotbollsplan bjöd på bästa tänkbara underlag. Till och med solen hade vänligheten att titta fram en liten stund. Imorgon är det årets första vårdag om man ska tro kalendern. Nu kan väl inte våren vara så långt undan?

Tanja


Första matcherna!

Då var det klart. De två första matcherna är spelade. Och man kan väl säga att det gick helt okej. Även fast förlust igår lät det som om dom hade spelet största delen av matchen. Men idag spelade jag (ida) och det gick faktiskt helt okej, för att vara första matchen som sagt. Alla kämpade på och några byten skedde under spelets gång. 3-3 blev slutresultatet. En helt okej genomförd match. Vi hade många målchanser och vi kunde fått sätta några fler för det var vi värda tycker jag.
Iallafall härligt att vara igång, med lite matcher nu när det går mot ljusare tider. Vi har ju faktiskt plusgrader! Och när det är plusgrader är långkalsonger överskattat. Eller? Haha!

Och nu sitter jag i soffan framför tvn och njuter av mina sista timmar på lovet. Sorgligt, JA !

Men vi ses i veckan på träningen! Bra jobbat i helgen tjejer!







/ IDA

BARCELONA !

Hej då allihopa. Nu drar jag mot varmare väder och grönare planer. Blir en vecka i barcelona med träning, kolla på Zlatan och andra trevligheter. Så ni får har de bra i kalla Sverige så ses vi när jag kommer hem .

Lycka till på matcherna i helgen nu tjejer ! :)


/ Lovisa Öunpuu

Johan mot Ewe, sista brottnings träningen



om videon inte fungerar testa igen senare !

/ KOHLMEIER

HALLELUJAH!

DET BLIR BROTTNING!! Jag som legat och sörjt hela natten. Det är ju så grymt kul så det spelar ingen roll om taket rasar in på oss, eller? Men hur som helst så ses vi senare klockan 18-20! Taggade till tusen!! Nu ger vi järnet sista gången! Okej ?! :D

Bara för att vi nästan ser ut så här efter all vår hårda träning. Skönt att det ger resultat iallfall. Haha!


/Ida

22 feb. 10 - Snö, snö och ännu mera snö!

Ja vad säger man? Jag gillar snö, har absolut ingenting emot det men det måste ju finnas en gräns. Jag gillar snö på julafton och nyårsafton. Då ska det vara snö, då är det fint. Men sen får det vara bra. NU måste det vara bra. Hur kan det snöa såhär mycket? Droppen som fick bägaren att rinna över, grädden på moset eller det som fick måttet att bli rågat är att vi kanske måste ställa in våran sista brottningsträning imorgon. Varför? Jo för det ligger så mycket snö på Stångebrohallens tak att det är rasrisk. Det är inte okey! Nu får det faktiskt vara nog. Jag vill inte missa våran sista träning i brottningshallen. Så snälla, SNÄLLA vädergudar .. Ge oss inte mer snö! Och om ni promt måste ge oss mera snö så kan ni väll i alla fall se till så kommunen sätter in tillräckligt mycket resurser imorgon så de hinner skotta bort all snö från taket innan kvällen?

Tog förövrigt en lite rolig bild i morse då jag var ute och gick. Min första tanke var: "Det här är bloggmaterial. Det här kommer slå våra läsare med häpnan. Det här kommer bli årets coolaste bild." Jag knäpper kortet och går nöjt hem. Njuter redan av känslan att få höra allas jubel och komplimanger av min coola bild. Men vad ser jag då jag kommer in igen? Jo att Jill hunnit före. Hon har snott min idé. Besvikelsen sköljde över mig. Nu kommer hon få all cred och jag kommer stå där med hängandes huvud oh känna mig dum. Men nu har jag ryckt upp mig och tänker lägga in bilden i alla fall. Bara för att jag för en gångs skull tagit en bild. Så håll till godo och låtsas att ni tycker den är häftig ;).


Där har ni min ascoola bild!

Såhär ser även världen ut från mitt tak!

/ Jossie.


Snö



.

På onsdagar snöar det. Så är det bara. Tyvärr har vädergudarna bestämt sig för att dessa snöflingor ska falla lite oftare och gärna flera dagar i rad. Det blev fredag och snöstorm. Det blev lördag och lite mildare snöstorm. Till sist blev det söndag med snökaos och vackert väder. Men när planen där ute inte är spelbar går Johans planer i kras, istället väntar poängjakt och lekar i Kungsbergshallen, kalas! En boll i huvudet och ett bett i tungan. Jobbig huvudvärk och köttsår i munnen. Nä, jag får nog ta och ladda om till morgondagens styrkefys istället.




Till er som undrar varför Lina & Co blir lite smått sena till träningarna ibland kommer här svaret. Ni förstår, det tar lite tid för Lina att skrapa rutorna...


// Jill (som gärna vill se Helen blogga lite)


Sportlov!

Som ni säkert redan förstått i tidigare inlägg så är inte försäsongen i Tinnis en dans på rosor, men vad gör man inte för att det ska bli det när säsongen väl drar igång! Jag längtar till den varma vårdag som vi står på planen redo och taggade inför säsongens första seriematch! Jag är supertaggad inför detta år, inte bara för att fotbollen i sig är så otroligt rolig, utan även för att det är 2 år sedan jag spelade en hel säsong. En knäskada är inte den lättaste att läka, men jag hade bestämt mig för att klara det, och nu står jag här, redo och mer taggad än någonsin och jag känner på mig att det här kommer bli ett riktigt bra år!

För mig blir det träningsledigt i veckan, rätt skönt att vila ut sig lite kan man ju tycka, men för min del blir det att hålla igång för fullt, dock inte i någon brottningshall eller på fotbollsplanen, utan i skidbacken i Italien. Allt är färdigpackat och imorgon beger jag mig mot mer snö men antagligen mot ett bättre klimat. Känns tyvärr lite tungt att bege sig av när vi har vårt sista brottningspass och våra första träningsmatcher som spelas nästa helg. Som tur är kommer det fler matcher och så länge får jag i stället hålla tummarna för er när jag susar ner i backarna i Italien.

Önskar alla en trevlig sportlovsvecka och ett stort lycka till med träningar och matcher
Håller tummarna för er tjejer!




/ Victoria


Årets tyngsta träning

That's right! Onsdagens träning var inte att leka med. Vi var inomhus, i Kungsis, för att kommunen fortfarande inte förstått att konstgräset måste underhållas för att vi ska kunna spela på det. Det var nog den tyngsta träning jag någonsin varit med om. Och inte för att träningen i sig var tung, lugn löpning ute i 15 min och teknikträning inne i en timme, utan för att mina ben var de tyngsta jag någonsin varit med om. Det var helt sjukt. Träningsverken efter mördarträningen i brottningshallen i tisdags var grov. Jag kunde knappt lyfta mina ben. De vägde säkert 30 kg styck. Tror inte jag var ensam om det heller. Ni som läst Idas inlägg har nedanför förstår lite hur vi hade det. Benen hängde liksom inte med. De försvann, tyngde ner och var allmänt i vägen. Jag gjorde i alla fall inte många rätt igårkväll. Mina volleypassningar blev sateliter och spänsten vid nickarna var, SNÄLLT RÄKNAT, två mariekex.

Men vi kämpar på. Det gör vi verkligen. All cred till oss faktiskt. Vi var hur många som helst på träningen och trots all smärta så gjorde vi så gav vi allt vi kunde. Fan vad bra vi är alltså! Hatten av för Bk Tinnis.

Nu är det tagg för träning på söndag och ännu mer tagg för första träningsmatcherna nästa helg :D. Det ser jag verkligen fram emot. Det är nästan som en liten julafton. Ut på plan, köra järnet, krossa!

Som avslutning slänger jag in ett otroligt bra citat från Liverpoollegenden Bill Shankly:

"Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."

Nu kör vi tjejer!

/ Jossie


Var tog mina ben vägen?

Hejsan!!

Idag avklarade vi vår näst sista brottning. Det var en jobbig träning men iför sig det är alla. Jag märkte inte hur trött jag var i mina ben förrens dom försvann under mig. Haha! Dom bara vek sig i trappan och jag lyckades trilla till lite och råkade få fram en svordom, inte bara en vanlig svordom men utan en på, norska ? eller det var en svensk svordom med norskt uttal. Så just nu så känner jag mig inte speciellt redo för ett fys-test imorgon i skolan. Känner att detta blir en tuff vecka, men vad gör man inte för att få vara stark till säsongsstarten.

Nemen detta kanske vart ett litet flummigt inlägg men jag skriver det ju faktiskt samtidigt som jag tittar på skidskytte och vi får ännu ett GULD genom Björn Ferry som gör ett underbart lopp. JA, jag älskar OS !

Men sov gott allihopa!



/Ida Steen

Flintastone


Hallojsan!

Här sitter vi, kryckan och jag, och grubblar över livets alla problem. Ibland går saker och ting inte riktigt som man tänkt sig, och då får man möta just honom, som jag blivigt en sådan go vän med de senaste dagarna, herr krycka.
Han har lärt mig att det är ganska osmart att fatta beslut som inte är fullt genomtänkta. Jag trodde att jag skulle tjäna lite tid genom att vända mig i luften då vi körde upphopp. Men nej, det gick väl inte så bra kanske.
Fick sitta och genomgå smärta i ryggen, på grund av sjukhusets hårda trästolar i fyra timmar, för att sedan bli undersökt i tio minuter, värt!! Ledbandet fick sig en liten smäll och foten blev lite instabil. Men det hade kunnat vara värre, så jag hoppas vara tillbaka snart.
Energin finns fortfarande i mig i alla fall. Tänker på er där ni ligger och pumpar armhävningar på brottningshallens matta. Ni får väl ta lite extra energi från mig med, så ni orkar mer och så att jag slipper klättra på väggarna här hemma (y)

Possitivt är att det redan går mot bättringsvägen, trots att foten ser ut som en flinta-sten.
Träna hårt nu tjejer och orka ligg i, så kommer vi vara grymma när säsongen sätter igång.
Och juste, fatta inga konstiga beslut innan ni tänkt efter, det lönar sig aldrig ;)

Ha en super duper skön helg!

/ Conne.


Update

Jill påpekade att jag helt glömt bort skratten som fanns med under brottningen i tisdags. Sorry! Självklart skrattades det en hel del. Jag lämnar över till Jill själv ..

Jill om Blod, svett och tårar!:

Måste tillägga att skratt fanns det också gott om denna brottningsfys. Speciellt sista övningen innan stegen i taket, när vi skulle ligga på rygg, axel mot axel och föra en person över till andra sidan med hjälp av händerna. Tänk er typ som rockstjärnor gör ibland när de kastar sig ut över publiken och seglar över folkhopen.. Där har ni oss, folkhopen på golvet och rockstjärnan en halv meter i luften. När det sedan var dax för spelaren att landa eller ja avsluta sin lilla segeltur, varför göra det vackert? Här i Tinnis är det en duns som gäller!


Så sant så sant! Rockstars á la Tinnis lockar verkligen till skratt. För att inte tala om bäbisen ;)

Förövrigt så hade vi teori idag istället för träning. Jag blir verkligen fly förbannad på Linköpings kommun som inte sköter om konstgräset i Ryd så vi, och andra lag, tvingas ställa in våra träningar. Det är inte okey! Om man bygger en konstgräsplan som det är meningen att man ska spela på under vintern är man väll smart nog att lägga värmeslingor under? Det är väldigt konstigt att en plan som ska brukas under vinterhalvåret är ospelbar under denna period.

Tillbaka till teorin .. Vi gick igenom lite olika spelsätt som vi kommer träna mycket mer på under söndagsträningarna och så gick vi igenom grunderna i försvars- och anfallsspelet. Plus detta var vi inne lite på spelförståelse, speluppfattning och hur stor roll den mentala biten spelar. Just det här med det mentala hoppas jag vi kommer komma in mer på för det är intressant. Överlag var det ett bra och mysigt teoripass även om jag måste erkänna att mitt sockersug tog över lite och i vissa stunder var jag mer intresserad av kanellängderna på bordet än kryssen och ringarna på tavlan ;).

Ha en jättetrevlig helg allesammans!

/ Jossie.

 


Blod, svett och tårar!

Det tycker jag är tre ord som beskriver Bk Tinnis försäsongsträning utomordentligt bra. Om vi inte är det starkaste laget i division III och IV i sommar så slutar jag med fotboll. Då tänker jag inte röra en boll igen i hela mitt liv. Om vi inte är det starkaste laget efter alla gånger vi bärt omkring på varandra, all mjölksyreträning, alla intervaller, alla explosiva hopp, alla tidiga mornar och sena kvällar .. Är vi inte det starkaste laget då så tror jag nästan att helvetet fryser till is. För jag har nog aldrig tränat så hårt som innför den här säsongen. Det tråkiga är att jag inte får vara med och avsluta den.

Igår var det tisdag och brottningsfys stod på schemat. Brottningen är den hemskaste och jobbigast träningen på hela veckan .. Men på något konstigt sätt så är det ändå den träningen som jag längtar mest till. Jag vet inte varför. Tror jag har någon konstig böjning som gör att jag vill plåga mig själv till det yttersta, men jag är inte helst säkert!

Det syndes dock inget blod på den träningen men svett och tårar fanns det gott om. Tårarna kom i första passet då Cornelia skadar sig ordentligt. Stukad vrist, ajajaj! Upphopp kan vara riktigt farliga. Men jag vet att Cornelia är stark och hon kommer snart vara tillbaka. Kämpa på! Du kan få låna min balanskudde om du vill!

I det andra passet som jag var med i svettades det ordentligt redan efter tio minuter in i uppvärmningen. Eve var på krigsstigen och redo att träna skiten ur oss. Jag börjar fundera på om det är något fel på brottare. Jag låg där på mattan, redo att spy, efter den jobbigaste stafetten i hela mitt liv. Jag låg där som sagt och funderade över vad det är för fel på dem. Varför gör de såhär mot sig själva? Tycker de att det är roligt? Och inte nog med att de gör det mot sig själva de gör det flera gånger i veckan också .. Det är inte okey!

Tårar kom även i slutskedet av detta pass. Vi skulle stå i två ringar. Det var tävling. Tävlingen gick ut på att hela gruppen skulle stå i 90 graders vinkel med benen så länge som möjligt. Alla ni som gjort det här vet hur jobbigt det är för låren och hur ont det gör. Och alla som någon gång spelat en lagsport, eller vilken sport som helst föresten, vet att man inte ger upp. Inte när det är tävling. Man sviker inte sig själv och man sviker inte laget. Man viker inte ner sig! Självklart är det svårt att inte vika ner sig när benen skakar okontrollerat och det bränner sönder i låren så här var tårarna framme. Och diverse svärord! Men ingen gav sig och det är fruktansvärt starkt.

Innan jag avslutar vill jag bara passa på att säga hur sjukt imponerad jag är av träningsmaskinen Hanna Nyqvist. Helt sjuk människa. Jag har aldrig varit med om en person med så hög träningsmoral och så god självdiciplin. Hon körde dubbla pass på brottninen igår. OBSERVERA DUBBLA! Det är inte att leka med.

Nu peppar vi för fotboll i Ryd ikväll :D!

/ Jossie.

Fredagsmys med träningsvärk

Äntligen börjar den hemska träningsvärken från brottningen i tisdags att släppa!
Jag är inte den enda som har träningsvärk antar jag. . . .

Vi har tränat hårt i veckan och jag hoppas att tjejerna som åker till Åtvidaberg imorgon för att spela Kopparcupen är riktigt riktigt taggade!!

Nu är det dags för fredagsmys och jag håller tummarna för seger imorgon!

Lycka till tjejer!

/ Victoria






Klara, färdiga, GÅ!

Sponsorgruppen i Tinnis tackar EastFm för en riktigt snygg och proffsig bloggsida. Även ett stort tack till Andreas och Julia som var med på upptaktsträffen i lördags kväll. Ni inspirerade verkligen tjejerna!

Nu är vi på G!
Inloggningsuppgifterna till bloggen är på väg ut till tjejerna och alla är supertaggade inför säsongen 2010! 



Bollen är rund, lets go! /Sponsorgruppen





Startskottet !!




Nu har startskottet gått för Eastfm-laget Tinnis. I Lördags träffades Eastfm och tjejerna och lade fram förslaget för kommande säsong. Tjejerna verkade peppade och vi ser nu fram emot en grym säsong med Eastfm-laget.
I veckan kommer tjejerna få en peppande cd med massor med grym musik för att ladda ordentligt med fys inför säsongen!


RSS 2.0